Szczegóły trunku

Connemara Pure Pot Still Peated 40%
Connemara Pure Pot Still Peated 40%
0 / 10
Głosowało: 0

Opis:

To rzadkie wydanie whiskey Connemara produkowanej w destylarni Cooley, zlokalizowanej we wschodniej części Irlandii. Connemara jest jedną z niewielu irlandzkich whiskey wytwarzanych ze słodu jęczmiennego suszonego torfowym dymem. Ta edycja produkowana jest metodą Pure Pot Still, czyli do zacieru używany jest jęczmień zesłodowany oraz niezesłodowany. Tą metodę stosuje się tylko w Irlandii przy produkcji wybranych whiskey. Destylaty tej whisky leżakowały około 4 lata w beczkach po bourbonie. Aromat:lekki i gładki z nutami torfu, ziemi, słodu jęczmiennego, wanilii, siana, miodu, przypalonego karmelu i owoców Smak:gładki i przyjemny z posmakiem dymu torfowego i nutami wanilii, karmelu, pomarańczy, rodzynek i dębu Finiszs: średnio długi z nutami torfu, wanilii i palonego dębu